RoGeP

    ….voor mensen met een beperking.

PARKEERKAART


Naar aanleiding van een bericht van 29-03-2016 in de lokale pers heeft RoGeP een dossier verzameld over het “wildparkeren” op parkeerplaatsen voor invaliden. De uitkomst van die actie was dat er jaarlijks veel meer van dergelijke overtredingen plaatsvinden in Roosendaal dan de Dienst Handhaving & Toezicht in datzelfde artikel aangaf.


RoGeP is hierover in overleg getreden met gemeente en politie. Hieruit is een parkeerkaart ontwikkeld (zie hieronder) die het RoGeP vanaf begin mei 2017 achter de ruitenwissers gaat steken van personen die hun auto parkeren op de niet voor hen bedoelde invalideparkeerplaats.


De actie is bedoeld om mensen bewust te maken van het ongemak dat ze veroorzaken, indien je als gevolg van je beperking, niet op de parkeerplaats terecht kunt die je nodig hebt om met je rolstoel de auto uit te komen of wanneer je veel verder moet lopen dan je eigenlijk kunt.


Natuurlijk kan het RoGeP geen bekeuringen uitschrijven, maar als ze zien dat er mensen meerdere malen “in de fout gaan” dan zullen de kentekens wel worden doorgegeven aan de politie. Uiteraard vertrouwen we erop dat het zover niet zal komen.